HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 


TECHNIEK
   Hoofdmenu


GEHELE SYSTEEM
   Menu gehele syst
   Algemeen
   Werking
   Animatie
   Leidingen
   Alle componenten

REMSYSTEEM
   Menu remsysteem
   Introductie
   Werking
   Diagnose-tabel
   Samenhang
   Componenten

HOOGTEREGELING
   Menu hoogtereg.
   Introductie
   Werking
   Diagnose-tabel
   Samenhang
   Componenten

DRUKVOORZIENING
   Menu drukvoorz.
   Introductie
   Samenhang
   Componenten

SCHEMA'S
   Menu schema's
   Introductie
   Legenda
   Vijf schema's

VERVERSEN EN
ONTLUCHTEN

   Menu ontluchten
   Introductie
   Controlelampen
   Ontluchtingsnippels
   Benodigdheden/tips
   Accumulatoren
   Remsyst 1 en 2
   Remsysteem 3
   Hoogteregeling

 

 Het hydraulische systeem


Het hydraulische systeem van de Rolls-Royce Silver Shadow is een zeer ingenieus, veilig, complex maar ook kwetsbaar systeem. Als er geen storingen inzitten, is het een uitstekend doseerbaar, comfortabel en meesterlijk mechanisme. De meeste Silver Shadow eigenaren hebben echter wel verhalen over mankementen en reparaties aan dit systeem. Op deze pagina's wordt het hele systeem systematisch uitgelegd en ziet u aan de hand van eenvoudige animaties de hydraulische componenten tot leven komen! De fraaie kleurenschema's zijn door Rob Wilde getekend.
Wij wijzen u er met nadruk op dat wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schades of mankementen aan uw auto als u op basis van het hier gepresenteerde materiaal aan uw auto gaat sleutelen of meten. Zie verder ook de disclaimer.

GEHELE HYDR SYSTEEM >>

   Overzicht van het
   hydraulische systeem.

U krijgt een overzicht van het hydraulische systeem waarmee de Silver Shadow is uitgerust. Met dit overzicht kunt u alle hydraulische pagina's plaatsen in het grotere geheel.

HET REMSYSTEEM >>

   De complete werking
   in woord en beeld.

Het remsysteem is op de eerste Silver Shadows in drievoud uitgevoerd en in de latere Silver Shadows in tweevoud. In dit gedeelte ziet u hoe het hele remsysteem werkt en vindt u een diagnosetabel voor afhandeling van storingen.

DE HOOGTEREGELING >>

   De complete werking
   in woord en beeld.

Het hoogteregelingssysteem was in de eerste Silver Shadows zowel op de voorwielen als op de achterwielen gemonteeerd. In 1969 verviel het systeem op de voorwielen. Hier ziet u hoe het hele hoogteregelingssysteem werkt en vindt u een diagnosetabel voor afhandeling van storingen.

DE DRUKVOORZIENING >>

   Het opbouwen van druk
   in woord en beeld.

Om te kunnen remmen en om de auto op hoogte te houden, moet een flinke vloeistofdruk worden opgebouwd. Hier ziet u hoe dat wordt gedaan.

HYDRAULISCHE SCHEMA'S >>

   Alle hydraulische schema's.

De handboeken van de Silver Shadow bevatten kleurige hydraulische schema's. Toch kost het enige inspanning om ze goed te doorgronden. Hier vindt u alle schema's op een rijtje, opnieuw getekend door Rob Wilde.

VERVERSEN/ONTLUCHTEN >>

   De hydraulisch vloeistof
   verversen en het systeem
   ontluchten cq doorspoelen.

U krijgt een gedetailleerd beeld hoe u de hydraulische vloeistof kunt verversen en hoe u het best het hydraulische remsysteem en hoogteregelingssyteem van de Silver Shadow modellen kunt ontluchten en/of doorspoelen.

 
 


 TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer