HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Het hydraulische systeem:

Hoofdmenu hydraulica
Het gehele hydraulische systeem

Het Remsysteem
Het Hoogteregelingssysteem
De vloeistofdrukvoorziening

Verversen en ontluchten
De hydraulische schema's

 

Verversen en ontluchten:

Menu verversen en ontluchten
Algemene introductie
De controlelampen

Posities ontluchtingsnippels
Benodigdheden, algemene tips
Ontluchtingsprocedure accumulatoren

Ontluchtingsprocedure remsysteem 1 en 2
Ontluchtingsprocedure remsysteem 3
Ontluchtingsprocedure hoogteregeling

 


Algemene introductie
Verversen en ontluchtenWaar deze pagina's over gaan
Deze pagina's geven u een inzicht hoe u het beste het hydraulische remsysteem en hoogteregelingssysteem van de Silver Shadow modellen kunt ontluchten, hoe u de in deze systemen toegepaste vloeistof kunt verversen en welke procedures u hiervoor moet doorlopen. Alle wijzigingen die in de loop der jaren op het hydraulische systeem zijn doorgevoerd zijn per chassisnummer en/of bouwjaar vermeld, compleet met de verschillende procedures die hieraan zijn gerelateerd. De hier omschreven hydraulische systemen zijn toegepast in de periode 1965 tot 1995 en omvatten alle modellen die op deze website worden behandeld.
Voor een volledig overzicht van de (wijzigingen aan de) hydraulische systemen door de jaren heen kunt u kijken op de pagina Wijzigingen in het hydraulische systeem.
En voor een uitleg over de diverse onderdelen van het hydraulische systeem wijs ik u op de keuzes aan de bovenzijde van deze pagina.

Verversen
De beste en meest praktische manier om de remvloeistof te verversen en het hydraulische systeem te ontluchten is om het gehele systeem door te spoelen. Dit houdt in dat men tijdens het ontluchten grote hoeveelheden remvloeistof aan het systeem onttrekt en tegelijkertijd nieuwe remvloeistof bijvult. Op deze manier voorkomt men dat er lucht in het systeem wordt aangezogen of in het systeem achterblijft. Deze procedure kan ook worden toegepast na het demonteren en monteren van één of meerdere onderdelen van het hydraulische systeem en heeft de voorkeur boven het geheel onttrekken van de oude hydraulische vloeistof vóórdat men nieuwe vloeistof toevoegt.

Drie gescheiden circuits
Het oorspronkelijke hydraulische systeem van de Silver Shadow is opgebouwd uit twee geheel gescheiden hoge-druksystemen die worden aangeduid met “Systeem 1” (remmen) en “Systeem 2” (remmen en hoogteregeling), en één lage-druksysteem aangeduid als “Systeem 3” (remmen) of “Hoofdremcilinder” (Master cylinder) circuit. Het gehele hydraulische systeem bestaat uit drie gescheiden remcircuits en uit een apart circuit ten behoeve van de hoogteregeling. Op latere modellen is met het vervallen van het hoofdremcilinder circuit het hydraulische systeem teruggebracht naar twee gescheiden remcircuits, beide hoge-drukcircuits. Op deze pagina's wordt het doorspoelen en ontluchten behandeld van al deze circuits en met alle wijzigingen. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer