HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Het hydraulische systeem:

Hoofdmenu hydraulica
Het gehele hydraulische systeem

Het Remsysteem
Het Hoogteregelingssysteem
De vloeistofdrukvoorziening

Verversen en ontluchten
De hydraulische schema's

 

Het hoogteregelingssysteem:

Menu hoogteregelingssysteem
Introductie van de hoogteregeling
Werking van de hoogteregeling
Diagnose-tabel
Samenhang componenten

Componenten:
   Front height control valve
   Rear height control valve
   Rear height control rams

 
   Restrictor valve
   Rollrestrictor valve
   Solenoid valve

 

De Front height control valve (hoogteregelingsklep voorzijde)

Hieronder wordt met twee elkaar afwisselende tekeningen geïllustreerd hoe de hoogteregelingsklep aan de voorzijde werkt.
Wilt u de afzonderlijke tekeningen even rustig bekijken, ga dan naar de onderzijde van deze pagina.De volgende tekening toont de front height control valve opnieuw met enkele toelichtende teksten:


De front height control valve is alleen toegepast op de modellen tot chassisnummer 7404 (1969). Hij bedient de voorste hoogteregelingscilinders en zit nét achter de radiator op het voorste subframe. Indien de wagen zakt, gebeurt er het volgende. Via een stangetje aan de voorste torsiestang (zie de tekening hieronder) drukt deze via de “operating rod” de “inlet valve” open waardoor de vloeistof naar de twee voorste hoogteregelingscilinders stroomt. Hierdoor zal de wagen aan de voorkant omhoog komen. Is de juiste hoogte bereikt dan sluit deze valve en de toestroom van hydraulische vloeistof stopt. Stijgt de wagen (bijvoorbeeld door het uitlaten van passagiers) dan zal de “push rod” de andere kant op gaan. Hiermee wordt de “sleeve valve” geopend en zal de vloeistof vanuit de hoogteregelingscilinders terug naar het reservoir gaan lopen. Hierdoor zal de wagen aan de voorkant gaan zakken.De volgende tekening toont u hoe de front height control valve eruit ziet onder uw motorkap:De animatie-tekening aan de bovenzijde van deze pagina bestaat uit de volgende afzonderlijke tekeningen. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer