HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Het hydraulische systeem:

Hoofdmenu hydraulica
Het gehele hydraulische systeem

Het Remsysteem
Het Hoogteregelingssysteem
De vloeistofdrukvoorziening

Verversen en ontluchten
De hydraulische schema's

 

Het hoogteregelingssysteem:

Menu hoogteregelingssysteem
Introductie van de hoogteregeling
Werking van de hoogteregeling
Diagnose-tabel
Samenhang componenten

Componenten:
   Front height control valve
   Rear height control valve
   Rear height control rams

 
   Restrictor valve
   Rollrestrictor valve
   Solenoid valve

 

De Rear height control valve (hoogteregelingsklep achterzijde)

Hieronder wordt met vier elkaar afwisselende tekeningen geļllustreerd hoe de hoogteregelingsklep aan de achterzijde werkt.
Wilt u de afzonderlijke tekeningen even rustig bekijken, ga dan naar de onderzijde van deze pagina.De volgende tekening toont de rear height control valve opnieuw met enkele toelichtende teksten:

De rear height control valve (achterste hoogteregelingsklep) heeft twee functies. Hij regelt enerzijds de hefsnelheid en anderzijds de hoogtestand van de zuiger van de achterste hoogteverstelcilinder. Komt het stangetje (operating rod) van de hoogteregelingsklep omhoog, dan opent de inlet valve (rechtsonder) en stroomt de hogedrukvloeistof via de restrictor plunjer (rechtsboven) naar de hoogteverstelcilinder waardoor de wagen omhoog komt. Indien het stangetje van de hoogteregelingsklep naar beneden wordt gedrukt, opent linksonder in de hoogteregelingsklep de sleeve valve. Hierdoor loopt de hogedrukvloeistof van de hoogteverstelcilinder via deze sleeve valve naar de retourleiding en zo terug naar het reservoir. Hierdoor zakt de wagen. De fast height control plunjer (linksboven) duwt de restrictor plunjer naar rechts waardoor de doorlaatopening groter wordt. Hierdoor zal er meer vloeistof kunnen doorstromen waardoor de wagen sneller zal zakken en stijgen. De fast height control valve en hiermee de restrictor valve worden hydraulisch bediend door de solenoid valve oftewel de elektrische bediende klep. Deze bepaalt aan de hand van de stand van de versnellingshendel of de wagen snel of langzaam moet zakken.
In de regel is het zo dat de wagen tijdens het rijden in de langzame heftoestand staat en tijdens stilstand (met de versnellingshendel in de P of N stand) in de snelle heftoestand.


De volgende tekeningen tonen u hoe de rear height control valve eruit ziet aan de onderzijde van uw auto, ter hoogte van de achterbank:Een verdere decompositie van de valve, waarin het "hendeltje" (operating rod) zichtbaar is waarmee de rear height control valve wordt bediend:
De animatie-tekening aan de bovenzijde van deze pagina bestaat uit de volgende afzonderlijke tekeningen. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer