HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Het hydraulische systeem:

Hoofdmenu hydraulica
Het gehele hydraulische systeem

Het Remsysteem
Het Hoogteregelingssysteem
De vloeistofdrukvoorziening

Verversen en ontluchten
De hydraulische schema's

 

Het hoogteregelingssysteem:

Menu hoogteregelingssysteem
Introductie van de hoogteregeling
Werking van de hoogteregeling
Diagnose-tabel
Samenhang componenten

Componenten:
   Front height control valve
   Rear height control valve
   Rear height control rams

 
   Restrictor valve
   Rollrestrictor valve
   Solenoid valve

 

De Solenoid valve

Hieronder wordt met twee elkaar afwisselende tekeningen geïllustreerd hoe de height control solenoid valve werkt.
Wilt u de afzonderlijke tekeningen even rustig bekijken, ga dan naar de onderzijde van deze pagina.De volgende tekening toont de solenoid valve opnieuw met enkele toelichtende teksten:

Door de ingeschakelde stand van de elektromagnetische klep (versnellingshendel in “P” of “N”) stroomt (voor de duidelijkheid in blauw aangegeven) signaalvloeistof naar de bovenste plunjers in de hoogteregelingskleppen. De hoogteregelingskleppen zorgen er op hun beurt voor dat de hogedrukvloeistof die van de accumulatoren komt, maximaal door de hoogteregelingskleppen naar de hoogteverstelcilinders kan lopen. Dit is de “snelle heftoestand” van de hoogteregelingskleppen.
De elektromagnetische klep schakelt om als de versnellingshendel in een andere stand dan “P” of “N” staat. De signaalvloeistof loopt in dat geval terug naar de retourleiding (return). Hierdoor sluit de bovenste rechtse plunjer van de hoogteregelingsklep gedeeltelijk af, waardoor de hogedrukvloeistof gereduceerd naar de hoogteverstelcilinders loopt. Dit is de “langzame heftoestand”. In de snelle-heftoestand komt de auto bij wisselende belasting veel sneller in de oorspronkelijke hoogte-stand terug dan in de langzame-heftoestand.


De volgende tekening toont u hoe de solenoid valve eruit zien als u aan de onderzijde van uw auto kijkt:De animatie-tekening aan de bovenzijde van deze pagina bestaat uit de volgende afzonderlijke tekeningen. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer