HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Het hydraulische systeem:

Hoofdmenu hydraulica
Het gehele hydraulische systeem

Het Remsysteem
Het Hoogteregelingssysteem
De vloeistofdrukvoorziening

Verversen en ontluchten
De hydraulische schema's

 

De hydraulische schema's:

Menu Hydraulische schema's
Introductie op de schema's
Legenda van de schema's

Schema chassisnrs 1000-1754 (tot juli 66)
Schema chassisnrs 1755-1898 (tot aug 66)
Schema chassisnrs 1899-7403 (tot aug 69)

Schema chassisnrs 7404-22072 (tot juni 75)
Schema chassisnrs 22073-41686 (tot okt 80)
Schema's Shadow (I) en Shadow II

 

Legenda van de schema's

 

Het schema in grote lijnen
Zoals het woord het al zegt, vormen de hydraulische schema's een schematische voorstelling van het systeem. Alle onderdelen in deze voorstelling zijn grijs gekleurd. De verschillende onderdelen in het schema zijn door middel van lijnen aan elkaar verbonden die de hydraulische leidingen voorstellen. De leidingen hebben verschillende kleuren gekregen. Dit om ze onderling te kunnen identificeren. In de Legenda wordt de betekenis van de kleuren en de functie van de leidingen in het kort beschreven. Voor hen die thuis zijn in de workshopmanual: de kleuren komen niet overeen met de codes die in het boek worden gebruikt.

De kleuren in de legenda
Onderaan elk schema zien we de legenda van dat schema.
De rode kleur in het schema is gebruikt om aan te geven dat het hier om een hogedrukleiding gaat. Deze leidingen komen rechtstreeks van de accumulatoren af en lopen onder andere naar de remverdelers en de hoogteregeling.
De groene leidingen geven aan dat het hier om een low pressure leiding gaat. Dit zijn de retourleidingen. De aanvoerleiding naar de master cylinder is eveneens groen, daar ook deze een lagedrukleiding is.
De leiding van de master cylinder naar de remzuigers is violet gekleurd. Dit om aan te geven dat het hier om een apart circuit gaat.
Als laatste is de kleur blauw in het schema gebruikt. Dit is de solenoid pressure fluid. Dit is in principe gelijk aan de rode high pressure fluid maar om ook hier aan te geven dat het om een apart circuit gaat, hebben deze leidingen een andere kleur gekregen.

Op elk schema is aangegeven op welke auto's het betrekking heeft. Het woordje "Early" in de benaming wijst erop dat het hier om een "vroege" uitvoering gaat van de Silver Shadows. Dat wil zeggen een auto uit de eerste jaren (1965 - 1967). In de loop der jaren zijn er wat veranderingen aangebracht zoals het vervallen van de voorste hoogteregeling en van het mastercilindercircuit.

Wilt u een goed overzicht waar alle componenten in de auto daadwerkelijk zijn gemonteerd, kijkt u dan in de dwarsdoorsnede op de pagina De hydraulische leidingen. TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer