HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Het hydraulische systeem:

Hoofdmenu hydraulica
Het gehele hydraulische systeem

Het Remsysteem
Het Hoogteregelingssysteem
De vloeistofdrukvoorziening

Verversen en ontluchten
De hydraulische schema's

 

De vloeistofdrukvoorziening:

Menu vloeistofdrukvoorziening
Introductie
Samenhang componenten

Componenten:
   Accumulators
   Pumps

 
   Reservoir

 

Het Reservoir

Hieronder wordt aan de hand van een dwarsdoorsnede geļllustreerd hoe het reservoir van de hydraulische vloeistof werkt.Een toelichting op de getekende componenten ziet u in de volgende tekening.


In het reservoir zijn twee aparte, gescheiden compartimenten te vinden. Het voorste compartiment bevat de hydraulische vloeistof voor circuit 1, het achterste compartiment de hydraulische vloeistof voor circuit 2. Er zijn twee kijkglaasjes gemonteerd waardoor het niveau van de hydraulische vloeistof kan worden bepaald. Onder het deksel met de twee aparte vuldoppen, is de dekselfilter gemonteerd. Alle afzonderlijke circuits hebben elk hun eigen remvloeistof-filter. Als hydraulische vloeistof gebruikt men alleen Castrol RR363 in verband met de smering van de pompen. In het reservoir zit een scheidingswand (dividing-wall) die op zijn beurt de anti-golf-plaat (baffle-plate) bevat. Op latere modellen zijn eveneens niveau-sensoren geplaatst in het compartiment. Deze zijn gekoppeld aan de bijbehorende waarschuwingslampjes op het dashboard. Bij de modellen vanaf 1977 (Silver Shadow II) is de hoofdremcilinder en hiermee het bijbehorende filter in het reservoir komen te vervallen.


Tot slot toont de volgende dwarsdoorsnede u hoe het reservoir eruit zien als u onder de motorkap links tegen het schutbord een kijkje neemt:

 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer