HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Mijn Silver Shadow

De DM-37-65
   Even voorstellen
   Het begin
   Uitvoering
   Taxaties
   RR&B-club

Trouwen
   Trouwen
   Bloemversiering
Historie
   Historie tot 1996
   Historie vanaf 1996
   Onderhoud vanaf 1996

Foto-galerij
   Foto's buitenzijde
   Foto's interieur en dashboard
   Foto's motor- en kofferruimte
   Foto's andere details

Taxatierapport 3 juni 1996
Taxatierapport 28 mei 1999
Taxatierapport 17 mei 2002
Taxatierapport 2 mei 2005
Taxatierapport 8 maart 2008
Taxatierapport 9 april 2011

 


Taxatierapport 2 mei 2005(Alle taxatierapporten zijn letterlijk overgenomen, inclusief eventuele schrijffouten en foutieve waarnemingen.
Taxatiewaardes en persoonlijke gegevens zijn weggelaten; soms is dit met vierkante haken [ en ] aangegeven.)Taxatierapport dd 2 mei 2005
opgesteld door Loek Ploeg, beŽdigd makelaar/taxateur klassieke automobielen,
Oldtimer Taxaties Oirschot te Oostelbeers.1. Specifieke gegevens getaxeerd voertuig.

Merk:
Type:
Carrosserie:
Kleur:
Chassisnummer:
Motortype:
Brandstof:
Tellerstand:
Tenaamstelling:

Rolls-Royce
Silver Shadow
4 deurs
wit
SRH6839
V8
benzine
40.960 mijl
... [naam, adres, woonplaats]

Kenteken:
Afgifte deel 1:
Afgifte deel 2:
1e toelating:
Meldcode:
Duplicaatcode:
Gewicht:
APK tot:

DM-37-65
03-08-1996
03-08-1996
09-05-1969
(persoonlijk)
(persoonlijk)
2070 kg
21-09-2005


Opties en/of accessoires: airconditioning, radio/cassettespeler merk Radiomobile, veiligheidsgordels, hoofdstroomonderbreker, linker buitenspiegel en TNO-goedgekeurde startonderbreker met veiligheidscertificaat.


2. Beknopte achtergrond merk en model.

Eind negentiende eeuw kocht F.H. Royce een Franse automobiel en vanaf de eerste dag ergerde hij zich aan de kwaliteit waarmee de auto in elkaar was gezet. Om te bewijzen dat hij het zelf beter kon, bouwde Royce zijn eigen auto. C.S. Rolls, Panhard-dealer in Londen, zag wel wat in de kwaliteit waarmee Royce zijn auto gebouwd had en dus vormden ze eind 1903 een compagnonschap, uitmondend in de Rolls-Royce Ltd, met als doel "the best car in the world" te bouwen. Al in 1906 werd de naam Rolls-Royce wereldberoemd. In dat jaar stond namelijk de Silver Ghost op de internationale autotentoonstelling te Londen. Deze zescilinder maakte in 1907 een non-stoprit van ruim 24000 km, waarbij de motor slechts eenmaal een minuut stilstond. Vanaf die tijd werd Rolls-Royce dus ook synoniem voor perfectie. In 1931 werd Bentley Motors overgenomen en na de Tweede Wereldoorlog verhuisde Rolls-Royce van Derby naar Crewe. Ook in Crewe hield men de productiestandaarden zeer hoog en in 1949 werd Rolls-Royce officieel de leverancier van het koninklijk huis.
In 1965 liet Rolls-Royce een groot stuk traditie varen door met de Silver Shadow op de markt te komen. In tegenstelling tot zijn voorgangers was de Silver Shadow namelijk niet gebouwd op een apart chassis, maar was de carrosserie zelfdragend en waren alle vier de wielen onafhankelijk geveerd. De Silver Shadow is in productie gebleven tot en met 1980. In totaal zijn er circa 41.000 exemplaren gebouwd.


3. De carrosserie.

De gehele carrosserie is in goede staat en is overal hard en strak. Beschadigingen en/of roestschade zijn nergens aan de carrosserie aangetroffen.

Het plaatwerk van de auto is eveneens in goede staat en nergens is een spoor van eerder herstelde ernstige schade aangetroffen. Alle carrosserienaden verlopen zoals deze horen. Op enkele plaatsen is enig plamuur onder de lak aanwezig. Aan de onderzijde is het portier rechts voor licht beschadigd.

Het lakwerk is in goede staat. De auto is in het verleden geheel over gespoten. Zowel de voorbehandeling als het spuitwerk zijn van goede kwaliteit. Wel is sommige plaatsen enig kleurverschil zichtbaar. Ook zijn er op sommige plaatsen enkele zeer kleine lakbeschadigingen aangetroffen.

Het chroomwerk van de auto bevindt zich in originele staat en nergens werden roest en/of beschadigingen aangetroffen.

De ruiten zijn rondom goed doorzichtig. Nergens zijn beschadigingen en/of weersinvloeden aangetroffen. Alle bedieningsmechanismen van de deurruiten functioneren naar behoren.

De raamrubbers verkeren in goede staat en zijn vrij van beschadigingen. Hetzelfde geldt voor de raamveegrubbers in de portieren. Ook de deurrubbers en het rubber van de kofferklep zijn onbeschadigd en niet verdroogd.


4. Het onderstel/chassis.

Het onderstel verkeert in goede en roestvrije staat. Schade is niet geconstateerd. Hetzelfde geldt voor bodemplaat en onderzijde van de kokerbalken. Op het binnenscherm links voor is een plekje beginnende roestvorming geconstateerd. Het verdient aanbeveling de roestwerende laag te (laten) controleren.

Aan de stuurinrichting zijn geen afwijkingen geconstateerd. Aangezien het voertuig origineel voor de Britse markt werd geproduceerd is dit voertuig rechts gestuurd (RHD).

Zowel de voor- als de achtervering vertonen geen neiging tot doorzakken en ook roestvorming is hier niet geconstateerd.

De schokbrekers vertonen geen sporen van lekkage en/of beschadiging. Verschil in werking links/rechts en voor/achter is niet geconstateerd.

Het gehele remsysteem is vrij van lekkages. Druk op het rempedaal leidt niet tot vergroting van de vrije slag op het pedaal. De vrije slag van de handrem is normaal.

De wielophanging vertoont nergens ernstige gebreken en afwijking in de bevestiging is niet aangetroffen.

De gemonteerde banden vertonen geen sporen van uitdroging, beschadiging of onregelmatige slijtage. Alle banden zijn gemonteerd op originele onbeschadigde velgen.

Merk banden: Cooper
Type: Lifeliner
Maat: 235/70 R15
Profieldiepte in mm: LV 7,0; RV 5,0; LA 8,0 en RA 8,0


5. De aandrijflijn.

Uiterlijk is op de motor niets aan te merken. Behalve een druppeltje olie onder aan het motorblok zijn nergens sporen van olie en/of vloeistof lekkage aangetroffen. Aan slangen, bedieningskabels/stangen en overige aan de motor bevestigde componenten zijn geen afwijkingen geconstateerd. Bij het laten draaien van de motor zijn geen bijgeluiden waargenomen die er op zouden kunnen duiden dat er ergens overmatige slijtage heeft plaats gevonden.

De automatische versnellingsbak voor zover constateerbaar zonder gebreken. Wel is enige olielekkage geconstateerd.


6. De elektrische installatie.

Alle onderdelen van de verlichting en richtingaanwijzing zijn in goede staat en werken naar behoren. Sporen van weersinvloed op de kunststof glazen of op de reflectors zijn niet aangetroffen.

De elektrische bedrading is voor zover te controleren in goede staat. Aan de kabelboom zijn voor zo ver zichtbaar geen beschadigingen geconstateerd. Nergens blijken afwijkingen in het elektrisch systeem.

Alle aanwezige elektrische instrumenten functioneren naar behoren. Beschadigingen en/of slechte afleesbaarheid van de instrumenten zijn niet geconstateerd. Ook de in het dashboard aanwezige controlelampjes werken naar behoren.


7. Het interieur.

De rode leren bekleding van de voorstoelen en achterbank bevindt zich in een zeer goede staat en nergens zijn beschadigingen aangetroffen. De verstelling van de bestuurdersstoel functioneert naar behoren.

Alle in het interieur aanwezige panelen verkeren in goede staat en zijn onbeschadigd. De pasvorm van alle panelen is prima.

Ook de tapijtset is in zeer goede staat en nergens versleten.

De hemelbekleding is in goede staat en onbeschadigd.

Het dashboard verkeert in goede staat. Droogtescheurtjes zijn nergens aanwezig. Ook het houtwerk vertoont nergens sporen van vochtinwerking of beschadigingen.

De veiligheidsgordels zijn onbeschadigd en de ook aan de sluiting is geen afwijking geconstateerd.


8. Eventuele specifieke geschiedenis van de auto.

Van deze Rolls-Royce is de volledige onderhoudsgeschiedenis sinds 1996 bekend. Van de periode daarvoor is niet alles bekend. Tot en met half jaren 70 is het onderhoudsboekje afgestempeld. MOT-certificates zijn aanwezig van begin jaren 90. Een zeer uitgebreide beschrijving van historie en de verrichte werkzaamheden is te bewonderen op de website van de eigenaar: http://www.rrsilvershadow.com


Conclusie:
De onderzochte Rolls-Royce is in zeer goede, grotendeels originele staat. Met name de techniek en het zeer interieur leveren een zeer positieve indruk. Jammer dat de lak op een aantal puntjes iets te kort schiet. Gelet op de blijvende belangstelling voor de Silver Shadow en de geconstateerde conditie waarin deze Silver Shadow zich bevindt, ben ik van mening dat er aan deze auto de volgende waarde kan worden toegekend:


Waardevaststelling:
Gelet op alle hiervoor beschreven factoren is de vervangingswaarde van het voertuig inclusief accessoires op het moment van onderzoek te stellen op Ä ... incl. BTW.

Zegge: ... euro incl. BTW.

Deze taxatie is geschied conform artikel 275 Wetboek van Koophandel ten behoeve van assuradeuren.
Geenszins geeft deze taxatie de garantie tot realiseren van het getaxeerde bedrag bij verkoop of inruil van het voertuig.


Ondertekening:
Deze taxatie is naar beste weten en kunnen als onafhankelijk taxateur opgemaakt te Oostelbeers d.d. 2 mei 2005.

Oldtimer Taxaties Oirschot.

Drs. L.W.T. Ploeg, gerechtelijk beŽdigd makelaar/taxateur.De volgende foto maakt geen deel uit van het taxatierapport. De foto is genomen op 20 augustus 2004 op Landgoed Utrecht.

 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer