HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Mijn Silver Shadow

De DM-37-65
   Even voorstellen
   Het begin
   Uitvoering
   Taxaties
   RR&B-club

Trouwen
   Trouwen
   Bloemversiering
Historie
   Historie tot 1996
   Historie vanaf 1996
   Onderhoud vanaf 1996

Foto-galerij
   Foto's buitenzijde
   Foto's interieur en dashboard
   Foto's motor- en kofferruimte
   Foto's flying lady en andere details

 


Mijn Silver Shadow, het begin
Volgens mij is een Rolls-Royce- of Bentley-eigenaar per definitie een autoliefhebber. Wil je een heleboel geld uitgeven aan een auto die toch niet echt onopvallend genoemd kan worden, dan doe je dat omdat je dat altijd al als ideaal hebt gehad, of omdat je het summum aan comfort wilt beleven, of omdat het je een kick geeft. Ik ken geen Rolls-Royce- of Bentley-rijder die zijn auto kocht omdat hij nu eenmaal een goede tweedehands auto zocht en zijn Silver Shadow toevallig voorop zag staan bij de dealer.

Bij mij was het niet anders. Ik droomde al jaren van een "dikke" auto, eentje die je kunt koesteren omdat hij bijzonder is, eentje die je een rijvoldoening geeft met een therapeutische werking, eentje die ruikt naar exclusiviteit, eentje die je nooit meer wilt verkopen...
En zo besloot ik in 1996 definitief om te gŠŠn voor een Rolls-Royce. Want dat bleek toch wel mijn enige echte jongensdroom.

En na een uitgebreide oriŽntatie op het merk, de prijzen, de verkopers, enzovoort, kocht ik op 9 mei 1996 mijn Silver Shadow en reed ik op 1 juni 1996 de eerste meters. Hij werd getooid met het kenteken

DM-37-65.

Dat kenteken heeft hem niet vanaf het eerste moment gesierd. Tot 24 augustus 1996 heb ik mijn afstanden afgelegd tussen twee Engelse kentekenplaten.
Deze toonden het kenteken "RCD 132 G".

De DM-37-65 nog met het Engelse kenteken RCD132G.

Hoe dat nu precies zit met die Engelse platen kun je vinden onder de button Historie (zie aan de bovenzijde van deze pagina). En ben je geÔnteresseerd in de uitvoeringsspecificaties van mijn Silver Shadow, klik dan op de button Uitvoering.
Het is overigens een belevenis om lid te zijn van de club van Rolls-Royce- en Bentley-eigenaren, de Mascotte. Vanwege de unieke bijeenkomsten, De uitermate interessante technische uiteenzettingen en de prachtige tochten met vele andere Rolls-Royces en Bentleys, achter elkaar, door de mooiste landschappen. Lees hierover onder de button RR-club.
Het is mijn vrienden- en kennissenkring niet ontgaan dat de Silver Shadow in de kleur Old English white een prima verpakking zou kunnen zijn voor bruidsparen. Menig maal heeft hij bij hen een prominente rol ingenomen in het trouwalbum. Kijk onder de button Trouwen in de DM-37-65 om fraaie trouwfoto's te zien.

In 2017, na 21 jaar, heb ik besloten de auto te verkopen. De nieuwe eigenaar woont eveneens in Nederland, runt een hotel/restaurant, en gebruikt de auto voor VIP-ritten.
 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer