HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Het hydraulische systeem:

Hoofdmenu hydraulica
Het gehele hydraulische systeem

Het Remsysteem
Het Hoogteregelingssysteem
De vloeistofdrukvoorziening

Verversen en ontluchten
De hydraulische schema's

 

Het remsysteem:

Menu remsysteem
Introductie van het remsysteem
Werking van het remsysteem
Diagnose-tabel
Samenhang componenten

Componenten:
   Brake calipers
   Brake distribution valve

 
   Brake pressure limiting valve
   Master cylinder

 

De Brake pressure limiting valve (remdrukbegrenzer)

Hieronder wordt met twee elkaar afwisselende tekeningen geļllustreerd hoe de brake pressure limiting valve werkt. Deze remdrukbegrenzer is de voorloper van het anti-blokkeer-systeem (ABS).
Wilt u de afzonderlijke tekeningen even rustig bekijken, ga dan naar de onderzijde van deze pagina.
De volgende tekening toont de brake pressure limiting valve opnieuw met enkele toelichtende teksten.De remdrukbegrenzer (deceleration conscious pressure limiting valve) bestaat uit een holle ruimte met daarin een zware metalen knikker. De begrenzer is in een bepaalde hoek schuin omhoog geplaatst. De metalen knikker blijft door de zwaartekracht onderin op zijn plaats liggen. Indien de wagen nu hard afremt, schiet de knikker door de ontstane G-krachten naar voren en sluit hiermee de remleiding af die naar de bovenste remzuigers van de achterwielen loopt. Hierdoor valt de druk van deze remzuigers weg en remmen de achterwielen slechts voor de helft van de normale remcapaciteit. Hierdoor zullen de achterwielen bij het maken van een noodstop niet zo snel blokkeren.
Een opmerkelijk feit is dat deze remdrukbegrenzer bij de latere modellen die zijn uitgerust met ABS nog steeds is toegepast. De remdrukbegrenzer bevindt zich in de brake actuation box onder de wagen. Op de pagina van de hoofdremcilinder is een afbeelding van deze box te zien.


De volgende tekening toont u hoe de brake pressure limiting valve eruit ziet als u aan de onderzijde van uw auto een kijkje neemt:

De animatie-tekening aan de bovenzijde van deze pagina bestaat uit de volgende afzonderlijke tekeningen. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer