HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Het dashboard van de:

Hoofdmenu dashboards
Evolutie van het dashboard
Silver Shadow (incl uitleg knoppen)
Silver Shadow amerikaans

Silver Shadow II
Silver Wraith II
Silver Shadow James Young
Camargue

Corniche 2-d saloon
Corniche convertible
Corniche II

 


Dashboard van een CamargueDashboard van een Rolls-Royce Camargue.

Bovenstaand dashboard is van een Rolls-Royce Camargue. Hoewel de instrumenten werden uitgevoerd in de vorm van vliegtuiginstrumenten, is het niet vreemd dat de lay-out van het dashboard vele gelijkenissen heeft met dat van een Rolls-Royce Silver Shadow. Zo zitten het contact- en verlichtingsdeel wederom helemaal aan de buitenkant, treffen we de snelheidsmeter aan schuin boven de stuurkolom, zien we een koelvloeistofmetertje en benzinemetertje aan de andere kant direct boven de stuurkolom, het massief houten paneel van het dashboardkastje helemaal aan de andere buitenzijde en zien we de fameuze luchtsleuven met de bolvormige ingangen links en rechts in het dashboard. Ook hetzelfde als in de Silver Shadow is de versnellingshendel en het venstertje bovenop de stuurkolom om aan te geven in welke stand de hendel staat.
Toch had de Camargue ook geheel zijn eigen kenmerken, zoals de de lay-out waar het bovenste deel in het onderste deel overgaat. En de eerste jaren was de Camargue uniek met zijn split-level volautomatische airconditioning met gescheiden temperatuurregelingen.
De foto hierboven is van een Camargue uit 1986 (een van de laatste dus), de foto's hieronder zijn van een Camargue uit 1979.

 


 TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer