HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Een variëteit aan onderwerpen:

 

Menu Varia
Citaten

Marketing (deel 1)
Marketing (deel 2)

 


Marketing met 10 posters (deel 2)Rolls-Royce Motors Limited heeft gedurende de eerste jaren van het bestaan van de Silver Shadow een reclame-campagne gevoerd op basis van tien posters. De posters brachten het productie-proces van de Silver Shadow onder de aandacht en accentueerden daardoor het hoge kwaliteitsniveau van de auto. Op deze pagina treft u de posters 6 tot en met 10 aan.

Voor het bekijken van de posters 1 tot en met 5 ga naar Marketing deel 1.


6.

Rempedaal

Dit is de zesde uit een serie van tien advertenties opgedragen aan de 100 mensen die deze maand Rolls-Royce eigenaar zullen worden.

Dit is de rattenval in uw Rolls-Royce

Het apparaat hierboven is wat de ingenieurs bij Rolls-Royce Motors gekscherend de rattenval noemen. Het regelt een van de meest verfijnde stukken machinerie die ooit voor een auto zijn ontworpen - het Rolls-Royce remsysteem.
Uw Rolls-Royce weegt ongeveer twee ton. Bij 70 mijl per uur kunt u tot stilstand komen in net iets meer dan 4 seconden - met ongeveer evenveel inspanning als u nodig heeft om te parkeren. Bij de simpele handeling van het remmen activeert de Rolls-Royce bestuurder door de rattenval niet minder dan drie onafhankelijke remsystemen.
Twee daarvan zijn bekrachtigde circuits, permanent onder een druk van ongeveer 2000 lb/sq.ins. Ze zijn verantwoordelijk voor het moeiteloos remmen van uw Rolls-Royce.
De derde is een conventioneel, onbekrachtigd hoofdcylinder-circuit. Dit verschaft de bestuurder het gevoel in het rempedaal. Het rempedaal zelf is zorgvuldig ontworpen om de natuurlijke neerwaartse beweging van de voet te volgen.
De drie remsystemen op hun beurt bedienen twaalf remblokken in zes klauwen op vier schijven van 11 inch. Dit driedubbele remsysteem behoort tot de veiligste in de wereld en Rolls-Royce Motors gelooft dat het het enige is op een auto dat in geval een enkel circuit uitvalt, nog steeds hoogst effectieve remkracht levert op alle vier de wielen. In elk geval is er geen ander remsysteem meer consistent in performance, meer beheersbaar of meer vertrouwenwekkend.
Het ontwerp van het voorste en achterste veersysteem verzekert u ervan dat de neus van uw Rolls-Royce nooit zal duiken, zelfs niet gedurende een noodstop. Evenmin zal de auto ooit overhellen naar één zijde.
En zelfs voordat de Rolls-Royce bestuurder ooit een aanleiding heeft om te remmen, zal hij daar goed op voorbereid zijn. Het ergonomische ontwerp van de auto is zodanig dat zelfs bij lange reizen op snelheid hij alert en vrij van vermoeidheid zal blijven.
Morgen, walnoot van Italië, tapijt van Wilton, leer van Connolly.


7.

Tapijt

Dit is de zevende uit een serie van tien advertenties opgedragen aan de 100 mensen die deze maand Rolls-Royce eigenaar zullen worden.

Walnoot van Italië, tapijt van Wilton, leer van Connolly

De man op de foto is bezig met het maken van panelen voor een Rolls-Royce. Het stuk hout dat hij onderzoekt is bedekt met fineerhout en komt - zoals elk stuk paneel in elke Rolls-Royce Silver Shadow die dit jaar wordt gemaakt - van één enkele Italiaanse walnootboom.
Elk jaar in mei reizen twee experts van Rolls-Royce Motors naar de Vlaktes van Lombardije. Daar selecteren ze die ene walnootboom die de fineer zal leveren voor de volgende twaalf maanden produktie.
Zeer dunne schijfjes worden van het gekozen blok hout afgehaald. Elk afzonderlijk paneel van uw auto wordt van één van de 700 pasmallen gehaald die zijn opgeslagen in de de eigen houtwerkplaats van de fabriek.
De fineerstukken worden beschermd door twee of drie lagen fijne lak die gedurende 24 uur in een lage-temperatuur oven worden gehard. De man hierboven polijst ze dan tot in de perfectie. Alle fineerstukken worden zorgvuldig bij elkaar gebracht en aangebracht ten opzichte van een centrale lijn waarmee een perfect gespiegeld beeld aan elke zijde van de auto wordt gecreëerd. Dit effect wordt bereikt op het dashboard, op corresponderende deurpanelen en in de Corniche ook op de achterste asbak-rondingen.
Circa 260 sq.ft. van het fijnste Engelse leer van de Gebroeders Connolly wordt gebruikt om de stoelen en deurpanelen te bekleden. Slechts één op de 500 geïnspecteerde huiden wordt uitgekozen voor uw Rolls-Royce - de rest wordt gebruikt voor dure handtassen.
De 45 zeer bekwame afwerkingsspecialisten van de fabriek besteden erg veel zorg aan het bijeenbrengen van de huiden voor elke stoel op kleur en textuur.
Uw auto is vanzelfsprekend bekleed van deur tot deur. De bijzondere geweven tapijten die worden gebruikt, zijn hoogpolige tapijten van Wilton. De kofferruimte is eveneens bekleed, evenals de voetbankjes.
Morgen, de man die verscholen zit in uw kofferbak.


8.

Kofferbak

Dit is de achtste uit een serie van tien advertenties opgedragen aan de 100 mensen die deze maand Rolls-Royce eigenaar zullen worden.

Waarom houdt deze man zich verscholen in de kofferruimte van uw Rolls-Royce?

Hij is één van een klein team van fanatiekelingen die uw Rolls-Royce op de weg uittesten. De twee eindtesters van dit team hebben alle Rolls-Royces testgereden die gedurende de afgelopen twintig jaren zijn gemaakt. Beiden zullen uw Rolls-Royce onderwerpen aan een streng vijftien mijl durend onderzoek dat het hoogtepunt is van een testprogramma van 150 mijl. Hun lange ervaring maakt het mogelijk om zelfs de kleinste onvolkomenheid te ontdekken, hoe onbelangrijk ook.
Af en toe is het geluid zo zwak dat de bestuurder niet kan vaststellen waar het vandaan komt. En dit is het moment waarop de man op de foto een rol gaat spelen. Hij reist mee in de kofferbak van de auto, zijn oor gedrukt tegen de vloer van de auto, tot hij de bron van het geluid kan localiseren.
En zelfs als uw auto de testrit heeft doorstaan, duurt het nogmaals een week voordat hij klaar is om de fabriek te verlaten.
Hij keert nu terug naar de schilderswerkplaats waar hij wordt afgelakt en met de hand gepolijst.
Minuten later zou hij weer teruggestuurd kunnen worden waarbij het glimmende koetswerk is voorzien van grove krijtmarkeringen. Een man met hoog-wattage-lampen heeft elke centimeter van de oppervlakte minutieus onderzocht op onvolkomenheden die soms zelfs zo klein zijn dat u wel een week zou kunnen zoeken zonder ze te vinden.
Van tijd tot tijd rijdt Rolls-Royce Motors zelfs een voltooide auto (niet die van u!) tegen een betonblok van 100 ton met een snelheid van 30 mijl per uur, dit om de buigsterkte van de carrosserie te testen.
Morgen: waarom geen twee Rolls-Royce radiateuren hetzelfde zijn.


9.

Radiator

Dit is de negende uit een serie van tien advertenties opgedragen aan de 100 mensen die deze maand Rolls-Royce eigenaar zullen worden.

Geen twee zijn precies hetzelfde

De radiateur van uw Rolls-Royce wordt geheel met de hand gemaakt. Zeer ervaren vaklui werken 1½ dag aan wat in feite een opmerkelijk stuk beeldhouwwerk is.
Jaren van verzamelde vakmanschap maakt het hen mogelijk om het zonder meetinstrumenten te kunnen stellen - het blote oog is de enige beoordelaar. En daardoor verschilt elk exemplaar van de andere zonder dat het waarneembaar is.
Het radiateur-omhulsel wordt gemaakt van vlakke stukken roestvrij staal van hoge kwaliteit.
De buitenste oppervlaktes van het omhulsel worden licht gebogen teneinde de illusie van rechtlijnigheid te creëren. Dit is wat architecten entasis noemen: hetzelfde principe dat door Kallikrates is gebruikt in zijn ontwerpen van het Parthenon.
De hoeken van de platen die bij elkaar moeten worden gebracht, worden afgeschuind tot een zuivere hoek. Er wordt alleen gebruik gemaakt van zacht soldeersel.
Als de radiateur compleet is, besteedt een man vijf uur aan het polijsten ervan.
Dan wordt de Rolls-Royce badge vastgehecht.
Tot slot neemt de Zilveren Lady haar plaats in op de top van de radiateur. Deze beroemde mascotte werd ontworpen in 1911 door dhr Charles Sykes. Hij noemde haar "The Spirit of Ecstasy". Niet onterecht vond hij deze uitdrukking het best de sensatie verwoorden van het rijden van een Rolls-Royce-auto.
Morgen: honderd Rolls-Royces.


10.

100 auto's

Deze unieke foto wordt opgedragen aan de 100 mensen die deze maand Rolls-Royce eigenaar zullen worden.
Hij vertegenwoordigt de productie van een maand voor de Britse markt - 100 auto's.
Gedurende de afgelopen twee weken heeft u zoals beloofd de vakbekwaamheid, het geduld en het raffinement gezien dat wordt gelegd in het maken van elke Rolls-Royce.
We hopen dat u nu beter in staat bent om te begrijpen dat de Rolls-Royce wordt erkend als de beste auto in de wereld. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer