HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Kleuren:

Hoofdmenu kleuren
Introductie over de kleuren
Two-tone lakkleuren

Vaakst verkochte lakkleuren
Camargue lakkleuren 1975-1987
Corniche lakkleuren 1981-1995

Everflex
Lederen bekleding
Parkertex en stoffen bekleding
Top-roll

 


Hoofdmenu kleurenIn principe kon de klant zijn auto op alle aspecten een kleurenschema geven dat het best bij hem of haar paste. Op deze "kleuren"-pagina's vindt u er alles over.

Klik in deze kolom

Wat je er kunt vinden

Introductie over de kleuren

Algemene inleiding over de kleuren van de Silver Shadow. Waaruit kon de klant kiezen en wat kostte het? De kleurcodes toen en de kleurcodes nu.

Two-tone lakkleuren

De Silver Shadow en Bentley T modellen zijn vaak afgeleverd in een zogenaamde two-tone kleurstelling, een kleurenschema waarbij twee verschillende lakkleuren met elkaar werden gecombineerd. Hier vindt u welke soorten kleurenschema's er voorkwamen en ziet u enkele voorbeelden hoe deze zijn uitgevoerd.

Vaakst verkochte lakkleuren

Een uitgebreid en volledig overzicht van alle lakkleuren, die in de periode 1965 tot en met 1980 het vaakst zijn geleverd. Compleet met partnummer en kleurcode.

Camargue lakkleuren 1975-1987

Een uitgebreid en volledig overzicht van de lakkleuren, die in de periode 1975 tot en met 1987 zijn geleverd op de Camargue.

Corniche lakkleuren 1981-1995
(Volgt later)

Een uitgebreid en volledig overzicht van de lakkleuren, die in de periode 1981 tot en met 1995 zijn geleverd op de Corniche, Corniche II, Corniche III, Corniche IV en Continental. Het gaat hier om de periode waarin de Silver Shadow modellen waren vervangen door de Silver Spirit modellen.

Everflex

Het Everflex dak werd standaard geleverd op de Long wheelbase modellen, maar kon ook worden besteld op andere modellen. Deze pagina geeft een overzicht van de Everflex kleuren.

Lederen bekleding

Bij bekleding hebben we het over het leer op het dashboard, de deuren en de binnenpanelen, maar ook over de vloerkleden en de hemelbekleding.

Parkertex en stoffen bekleding

Er waren ook klanten die geen leren bekleding of geen geheel leren bekleding wilden. Voor deze klanten waren andere bekledingsoorten beschikbaar, zoals Parkertex Savoy, velours of stof.

Top-roll

De top-roll of bovenzijde van het dashboard moest apart van een kleur worden voorzien. Kijk hier hoe dat uitwerkte.
Leren bekleding, tapijten, het stuur, de top-roll van het dashboard, de hemelbekleding, enzovoort. Overal kon de klant zijn eigen kleur bestellen.


 TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer