HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 


TECHNIEK
   Hoofdmenu


MOTOREN
   De motor
   De 6230 cc motor
   De 6750 cc motor

WERKING
   De carburateurs
   De ontsteking
   Brandstofpompen
   Motortemperatuur

 

 Motoren van de Silver Shadow


Alle Silver-Shadow-modellen zijn voorzien van een prachtige V8. Aanvankelijk werd de Silver Shadow op de markt gebracht met een inhoud van 6230 cc. Later, vanaf modeljaar 1970, vergrootte Rolls-Royce deze motor tot 6750 cc. Op dit gedeelte van de site vindt u de specificaties van deze motoren en krijgt u vele praktische tips voor opheffen van storingen en preventief onderhoud.
Wij wijzen u er met nadruk op dat wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schades of mankementen aan uw auto als u op basis van het hier gepresenteerde materiaal aan uw auto gaat sleutelen of meten. Zie verder ook de disclaimer.

DE MOTOREN >>

   Overzicht van de motoren
   en de specificaties.

Aan de hand van enkele foto's wordt u getoond hoe de "kleine" en "grote" V8 eruit zien en welke componenten het beeld bepalen. Met een tweetal heldere overzichten krijgt u een beeld van de specificaties van beide motoren.

DE WERKING >>

   Constructie en werking
   van motorcomponenten.

Hoe werken de carburateurs en hoe kun je deze repareren en onderhouden. Ook de ontsteking wordt tot in alle details uiteengezet. De Silver Shadow heeft dubbel uitgevoerde brandstofpompen en ook hiervan wordt u de werking getoond. Tot slot wordt binnen het historische perspectief van temperatuurmeters uitgelegd hoe de temperatuur van de Silver Shadow in toom wordt gehouden.

 
 


 TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer