HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT


Uitleg over deze websiteDeze website vertelt u alles over de Rolls-Royce Silver Shadow. Van de voorgeschiedenis tot de laatste Corniche, van het rijden tot de techniek, van de chassisnummers tot de vele gevoerde model-uitvoeringen. Om dat mogelijk te maken heb ik gekozen voor een aantal strikte standaards. Zodanig dat u als bezoeker al snel begrijpt hoe de site werkt en waar u de voor u meest interessante informatie snel kunt vinden.
Deze website is daarvoor ontworpen en opgezet volgens een op de hele site doorgevoerde stijlgids. Dat betekent bijvoorbeeld dat het navigeren (het doorklikken van de ene naar de andere pagina) op een transparante en consequente manier plaatsvindt. Maar ook dat de kleurstelling consequent is toegepast. En zo vele dingen meer. Zo is er op vrijwel elke pagina een foto opgenomen van een op de Silver Shadow gebaseerd model. Een foto komt in principe maar één keer op de hele site voor. Ook onderstaande foto zult u elders op deze site niet meer aantreffen:

Een flying lady tegen een grootse achtergrond.

Een flying lady tegen een grootse achtergond.

Achtereenvolgens zal op deze pagina worden uitgelegd:
- Hoe u uw computer het best kunt instellen
- Hoe de navigatie werkt
- Achtergronden van tabellen.

Uw computer
De site is ontworpen voor een resolutie van minimaal 1024x768 pixels. Als u uw beeldscherm daarop instelt, zullen de foto's en letters op dezelfde grootte verschijnen als bij mij. Maar vrijwel alle pagina's zijn ook uitstekend te bekijken bij 800x600 pixels.
Het lettertype is Verdana. Dat is een duidelijk leesbare letter die gangbaar is op websites. Als dit lettertype niet op uw computer aanwezig is, kiest uw browser automatisch voor een andere letter. Zeer waarschijnlijk is dat Arial. De site blijft echter normaal te lezen en er verandert niets in de lay-out.
Tot slot is het van belang te weten dat deze site goed werkt op de browser Internet Explorer. Testen hebben uitgewezen dat ook andere browsers de site prima weergeven, maar ik heb geen maatregelen getroffen om een juiste weergave in andere browsers te garanderen.

Vijf manieren om te navigeren
In totaal kan het navigeren op vijf manieren plaatsvinden.
De eerste manier is door te klikken op de groene teksten in de grijze balk aan de bovenzijde van elke pagina. Aan de bovenzijde van deze pagina ziet u 9 "buttons" verwerkt in een grijs vlak. Elke pagina heeft een dergelijk navigatievlak aan de bovenzijde.
De tweede manier van navigeren is het navigeren binnen een hoofdgroep van pagina's. Via een submenu direct onder de balk met de blauwe buttons is het mogelijk om alle pagina's die op dat hoofdonderwerp betrekking hebben, snel te kunnen vinden. Zo'n groep ziet er als volgt uit:

Over de modellen:

Alle 33 modellen | Niet-officiële carrosserie-varianten | Aantallen

De derde manier van navigeren is door te klikken op de groene teksten in de speciale navigatietabellen die telkens als een soort menukaart verschijnen als er over een onderwerp meerdere sub-onderwerpen zijn uitgewerkt. Een navigatietabel is altijd herkenbaar aan een vaste kleurstelling en vaste kolomtitels. Hieronder staat een tabel met twee voorbeeldregels. Als u met uw cursor over de groene teksten schuift, ziet u dat er een streepje verschijnt. Ook daaraan herkent u dat het om een navigatietekst gaat.

Klik in deze kolom

Wat je er kunt vinden

Voorbeeldtekst 1

Hier staat een toelichting op wat er op de pagina is te vinden.

Voorbeeldtekst 2

Ook hier staat een toelichting op wat er op de pagina is te vinden.

De vierde manier van navigeren is door te klikken op de groene teksten die soms midden in een stuk tekst voorkomen. In deze zin is het woord Voorbeeld op die wijze weergegeven. Deze groene teksten verwijzen dan naar een onderwerp waar op dat moment aan wordt gerefereerd. Is zo'n tekst al eens eerder aangeklikt, dan is de kleur veranderd in groen-blauw.
Tot slot kan het als vijfde manier van navigeren voorkomen dat u op een foto kunt klikken. Dit komt voor in een fotogalerij, waar u aan de hand van kleine voorbeeldfoto's kunt doorklikken naar een uitvergroting. Hieronder ziet u een voorbeeld van een dergelijke foto. Zweeft u er met de cursor overheen, dan ziet u dat de foto uitnodigt om erop te klikken.

Op deze foto kunt u klikken om verder te navigeren.

Een dergelijke foto heet een thumbnail en wordt op het Internet vaak voor dit soort toepassingen gebruikt.

Tabellen
Naast de navigatietabellen kent de site ook tabellen die met teksten of cijfers zijn gevuld. Deze tabellen hebben standaard een andere kleur en zijn dus duidelijk te herkennen als tabellen die niet voor navigatie maar voor inhoud zijn bedoeld. De kopteksten zijn telkens verschillend en hangen af van de tabelinhoud. Hieronder ziet u een dergelijke tabel.

Auto

Maximum snelheid in mph

Acceleratie van 0-60 mph in seconden

¼ Mijl met staande start

Verbruik in mpg (miles per gallon)

Aanschafprijs in £

Rolls-Royce Silver Shadow

119

10,2

17,5

12,4

10550

Cadillac de Ville

120

9,9

16,9

10,4

5881

Daimler Sovereign 4.2

120

10,4

17,6

16,4

3358

Mercedes 300 SE 6.3

134

7,1

15,5

15,1

8600

Contact
Heeft u naar aanleiding van deze uitleg nog vragen over het omgaan met deze site, of heeft u suggesties om de site nog mooier en gebruikersvriendelijker te maken, dan nodig ik u van harte uit om via de contactpagina met mij in contact te treden.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken en lezen van deze website over de Rolls-Royce Silver Shadow. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.    Disclaimer