HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT

 

Kleuren:

Hoofdmenu kleuren
Over de kleuren van de Silver Shadow

Standaard lakkleuren
Two-tone lakkleuren
Niet-standaard lakkleuren

Kleuren van het everflex
Kleuren van de bekleding
Kleuren van de top-roll

 


Hoofdmenu kleurenIn principe kon de klant zijn auto op alle aspecten een kleur geven die het best bij hem of haar paste. Maar Rolls-Royce hanteerde wel een aantal "standaard" kleuren en kleurenschema's voor de diverse onderdelen. Op deze "kleuren"-pagina's vindt u er alles over.

Klik in deze kolom

Wat je er kunt vinden

Over de kleuren
van de Silver Shadow

Algemene inleiding over de kleuren van de Silver Shadow. Waaruit kon de klant kiezen en wat kostte het? De kleurcodes toen en de kleurcodes nu.

Standaard lakkleuren

Een uitgebreid overzicht van geleverde standaardkleuren, compleet met partnummer en kleurcode.

Two-tone lakkleuren

De Silver Shadow en Bentley T zijn vaak afgeleverd in een zogenaamde two-tone kleurstelling, een kleurenschema waarbij twee verschillende lakkleuren met elkaar werden gecombineerd. Hier vindt u welke soorten kleurenschema's er voorkwamen en ziet u vele voorbeelden hoe deze zijn uitgevoerd.

Niet-standaard lakkleuren

In principe kon de klant van Rolls-Royce zijn Silver Shadow, T of Corniche in elke kleur laten afleveren die hij wilde. Hier ziet u vele voorbeelden van individueel toegepaste kleuren en leest u waar de klant dan rekening mee moest houden.

Kleuren van het everflex

Het vinyl- ofwel everflex dak werd standaard geleverd op de Corniche- en Long wheelbase modellen. Hoe zat dat nu met de beschikbare kleuren?

Kleuren van de bekleding

Bij bekleding hebben we het over het leer op het dashboard, de deuren en de binnenpanelen, maar ook over de vloerkleden en de hemelbekleding.

Kleuren van de top-roll

De top-roll of bovenzijde van het dashboard moest apart van een kleur worden voorzien. Kijk hier hoe dat uitwerkte.
Leren bekleding, tapijten, het stuur, de top-roll van het dashboard, de hemelbekleding, enzovoort. Overal kon de klant zijn eigen kleur bestellen. TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer