HOME      SITEMAP      MIJN S. SHADOW      ALLE MODELLEN      UW S. SHADOW      FOTO-GALERIJ      TECHNIEK      CONTACT


Technische publicaties

Op deze site zijn diverse afdrukken verwerkt van publicaties over technische onderwerpen. De betreffende artikelen zijn vanaf 2002 gepubliceerd in het clubblad van De Mascotte.
Hieronder vindt u een overzicht van de technische artikelen die op deze site voorkomen. De schrijver is in alle gevallen Rob Wilde, tenzij anders vermeld. Je kunt het artikel opzoeken door op de titel te klikken.

Gepubliceerd

Categorie

Titel

Onderwerp

April 2003

Hydraulische systeem

Het hydraulische systeem opnieuw bekeken (deel 1)

Het hydraulische systeem wordt als geheel uitgelegd. De oliedrukvoorziening, het remsysteem en de hoogteregeling worden met elkaar in verband gebracht. Op de oliedrukvoorziening wordt verder ingezoomd.

Juli 2003

Hydraulische systeem

Het hydraulische systeem opnieuw bekeken (deel 2, de hoogteregeling)

Dit gedeelte over de werking van het hydraulische systeem zet de details van het hoogteregelingssysteem op een rijtje en geeft vele tips over hoe het systeem kan worden gecontroleerd en gerepareerd.

Oktober 2003

Hydraulische systeem

Het hydraulische systeem opnieuw bekeken (deel 3, de remmen)

Dit gedeelte over de werking van het hydraulische systeem zet de details van het remsysteem op een rijtje en geeft vele tips over hoe het systeem kan worden gecontroleerd en gerepareerd.

Oktober 2002

Elektrische systeem

Alles brandt, behalve de lampen?!
(deel 1)

Het elektrische systeem wordt als geheel uitgelegd. speciale aandacht gaat uit naar diverse basisbegrippen van de elektriciteit, naar de accu, de dynamo, de startmotor, de spanningsregelaar, de lampen, de bedrading en de zekeringen.

Januari 2003

Elektrische systeem

Alles brandt, behalve de lampen?!
(deel 2)

In dit deel gaat de schrijver in op de clignoteur, diverse elektrische motoren zoals de antennemotor en de raammotoren, servo-motoren, sensoren, contactpuntjes, elektrische ontsteking, de cruise-control en nog veel, veel meer.

Juli 2004

Elektrische systeem

De elektrische bediening van de versnellingsbak

De werking van de versnellingshendel en de actuator wordt in details uiteengezet.

April 2005

De motor

De carburateurs

De door Rolls-Royce gevoerde typen passeren de revue. Daarna komt aan de orde wat er fout kan gaan aan een carburateur, waaruit een carburateur bestaat en hoe hij werkt. Natuurlijk ziet u ook hoe u de carburateur kunt reviseren en kunt afstellen.

Juli 2005

De motor

De ontsteking

Vanaf de beginjaren van de Rolls-Royce tot de hedendaagse typen van ontsteking worden voor u op een rijtje gezet. Daarna gaat ook dit artikel uitgebreid in op afstellingen en reparaties. Met name de werking van de ontsteking van de Silver Shadow wordt helder doorgenomen.

Oktober 2005

De motor

De elektrische brandtofpompen

Vooral de dubbel uitgevoerde SU brandstofpomp van de Silver Shadow wordt uitvoerig uiteengezet. U ziet hoe u deze pomp kunt verwijderen, demonteren, repareren, weer monteren en tot slot afstellen.

April 2004

De motor

Het meten van de motortemperatuur

Eerst gaat het artikel in op de temperatuur en de koeling van de motor. Daarna ziet u hoe de motortemperatuur in het verleden werd gemeten. Eén van de meters wordt helemaal gedemonteerd en uitgelegd.

Januari 2005

Carrosserie & Interieur

De Silver Shadow door een röntgenbril (schrijver: Marinus Rijkers)

Aan de hand van een opengewerkte tekening van de Silver Shadow worden een aantal essentiële onderdelen van de carrosserie, het chassis, het subframe en de motor aangewezen en kort toegelicht.

Oktober 2004

Carrosserie & Interieur

Het herstellen van het interieur van de SRX7058 (deel 1)

De SRX7058, een linksgestuurde Silver Shadow uit 1969, was in 2004 in bezit van Rob Wilde. Hij reviseerde het interieur en deelt hier zijn ervaringen met u. Dit eerste deel gaat vooral in op het demonteren van het interieur.

Januari 2005

Carrosserie & Interieur

Het herstellen van het interieur van de SRX7058 (deel 2)

Dit tweede deel laat u zien hoe het leer van een nieuwe verflaag werd voorzien.

 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer