GA TERUG

 

Rolls-Royce Silver Shadow II


1980, SRL41060C, Masons black over Shell grey


De C in het chassisnummer van deze Silver shadow II duidt erop dat dit een Californische auto is met brandstofinjectie om aan de Californische emissie-eisen te voldoen. Het kleurenschema is Masons black over Shell grey, met zwartleren bekleding met grijze piping en met donker hout. Origineel aangebrachte opties zijn mistlampen vr en achter, een voorspoiler, originele vlaggenmastbevestigingen op de voorste spatschermen met verwijderbare vlaggen (detailfoto's hieronder), schapenwollen tapijten, koplampwissers en picknicktafels in de rugleuningen van de voorstoelen. Dit was niet standaard omdat op Amerikaanse auto's de mistlampen, voorspoiler, koplampwissers en picknicktafels normaliter verboden waren.
De naderhand door de dealer aangebrachte opties zijn een origineel houten stuurwiel met houten claxonknop, high output koplampen met chromen triangels aan de binnenzijde, en roestvrij stalen randen rond de wielkasten.
De auto werd nieuw geleverd door Roy Carver, Inc., Newport Beach, California op 14 mei 1981 aan Dr. Molid Khan uit West Covina, California. De reden waarom deze Amerikaanse auto met niet-Amerikaanse opties werd uitgerust was dat de oorspronkelijke eigenaar een Britse diplomaat was. De auto werd door de fabriek direct aan de Britse regering verkocht zonder tussenkomst van de Amerikaanse dealer.
De huidige Californische eigenaar (november 2013) kocht de auto in het voorjaar van 2013 via ene Mr. Mohammad Kamal Abunaol of Threeheaven Lancaster, California, met iets meer dan 38.000 mijl op de teller. De auto is in 100% originele staat en heeft 6 van de 6 concoursen waaraan werd deelgenomen in zijn klasse op zijn naam geschreven.    


 TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer