GA TERUG

 

Rolls-Royce Silver Shadow II Anniversary


1980, SRH38850, Ivoor


Dit is de op ťťn na laatste Rolls-Royce Silver Shadow II Anniversary die er is gemaakt. Kijk voor alle details over de Anniversaries op de speciale Anniversary-pagina.
Het complete kleurenschema van deze auto luidt: "Ivory with Dark Brown hide piped Tan, fine lines Walnut above and below chrome moulding and double Walnut on discs. Top roll, instrument board roll, underdash trim and radio surround to be covered in Dark Brown hide." (Ivoor met donkerbruin leer en piping in de kleur Tan, walnoot-kleurige lijntjes boven en onder de sierstrip op de zijkant, dubbele walnoot-lijntjes op de wieldoppen. En alle leren delen op de boven-, voor- en onderzijde van het dashboard uitgevoerd in donkerbruin leer.)
De bestelling voor de auto werd getekend op 23 juli 1979. De auto was besteld door M D Motors in Hong Kong. De bestel-formulieren vermelden over de rode badges: "Red Anniversary badges to be fitted to radiator and boot lid. Anniversary plaque to be fitted to the inside of the cubby box lid."
De productie van de auto werd voltooid in oktober 1979 maar aflevering in Hong Kong vond pas plaats in 1980.
De vorige eigenaar kocht de auto eind jaren negentig in Hong Kong. Toen hij in 2001 naar Surrey in Engeland verhuisde nam hij de auto daar mee naartoe. In 2003 verhuisde hij naar Sydney in AustraliŽ en nam andermaal de auto met zich mee. Toen hij in 2008 opnieuw naar Engeland verhuisde liet hij de auto achter in AustraliŽ. De huidige eigenaar (juni 2009) woont in Bella Vista (AustraliŽ) en stuurde me deze foto's. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer