GA TERUG

 

Rolls-Royce Silver Shadow II


1978, SRH33463, Highland green


Deze auto is op de eerste maart 1978 nieuw afgeleverd aan de heer A.H. Craven in Rotherham, UK. Hij specificeerde zijn auto in de kleur Highland Green (donker groen) met een Green (groen) everflex dak en met beige leren bekleding. Verder bestelde hij als speciale accessoires een Fiamm hoorn met voetschakelaar, RR-badges op de C-stijlen (zoals bij Long wheelbase uitvoeringen), een brandblusser in de kofferbak, van binnenuit verstelbare buitenspiegels en een centrale dakantenne zoals bij Rovers. Aan de binnenzijde kreeg de auto een speciale kleurstelling door groen leren vlakken op de bovenzijde van de portierarmleuningen en de bovenzijde van de centrale armsteunen voorin en achterin, de handgrepen en verdiepingen in de portieren, de bovenzijde van het dashboard en de leren vlakken rond het dashboard en de radio.
De stoelen voorin en achterin zijn door een eerdere eigenaar vervangen, waardoor er nu hoofdsteunen en picknicktafels ontbreken. Andere latere modificaties aan deze auto zijn een voorin gemonteerde autotelefoon en het zwarte everflex dak.
De auto heeft altijd gereden in de regio Cambridge, Engeland. In maart 2012 werd de Silver Shadow II met een aangetoond correcte tellerstand van slechts 32.796 mijl gekocht door een Nederlander die daarmee de 5de eigenaar van deze auto is geworden.

 TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer