GA TERUG

 

Rolls-Royce Silver Shadow


1969, SRH6839, Old English WhiteRolls-Royce Silver Shadow 1969.

Dit is mijn Rolls-Royce Silver Shadow uit 1969 met het chassisnummer SRH6839. Wil je alles weten over deze auto, klik dan op de menukeuze "Mijn Silver Shadow".
De prachtige neus in detail:

De neus van de DM-37-65.

De linker lampjes zijn het knipperlicht (oranje) en het stadslichtje. Van de twee koplampen is de buitenste (hier de linker) het dimlicht en branden beide lampen voluit bij het inschakelen van het grootlicht. De langwerpige luchtinlaat leidt rechtstreeks via een buis in het spatscherm naar de voetenruimte en kan daar verse, maar alleen ongekoelde en onverwarmde lucht aanvoeren.

De koplamp-unit van de DM-37-65.

Een wieldop van de DM-37-65.

Dit zijn geventileerde wieldoppen. Deze zijn niet origineel voor de Silver Shadows uit deze periode. Persoonlijk vind ik ze wel mooier dan de dichte wieldoppen uit die tijd. Wel zijn de wieldoppen altijd voorzien van een ring in de lakkleur. Meestal echter zit er dan over die ring een klein biesje in de kleur van de bies die over de flank loopt.

Ruitenwisser van de DM-37-65.

De ruitenwisser is als het goed is van staal (behalve het blad uiteraard). Toch zie je vaak ruitenwissers van zwarte kunststof. Ook de ruitenwisser van mijn Silver Shadow heb ik pas enkele jaren geleden terug gebracht naar de originele uitvoering. Het rondje rechtsonder is de ruitensproeier die een straaltje naar linksboven en een naar rechtsboven sproeien.

Deurklinken van de DM-37-65.

Deze mooie klinken zijn op de modellen van enkele jaren later vervangen door plattere exemplaren.

Zijspiegel van de DM-37-65.

In 1969 waren de spiegels van de Silver Shadow en T rond. Op vrijwel alle hedendaagse auto's steken de spiegels buiten de auto uit. Zo niet bij de Silver Shadow. De spiegels maakten de auto niet breder dan hij al was.
Deze foto is genomen op de Bouvignelaan in Breda in juni 2001.

Verlichting aan de achterzijde van de DM-37-65.

Vele jaren werd het achteruitrijlicht gemonteerd op het kofferdeksel. In de beginjaren en in de latere jaren maakten deze lichten deel uit van de grote lichtunit.

Achterkant van de DM-37-65.

De tocht van de bijzonderheden eindigt aan de achterzijde met een detailfoto van de kofferklep. TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer