GA TERUG

 

Rolls-Royce Silver Shadow


1968, SRH4119, Shell greyDe kleur "Shell grey" was in de beginjaren van het model erg populair. Dit exemplaar heeft rode biezen en een beige interieur.
Deze auto is op 28 februari 1968 afgeleverd aan de heer Vickers uit Engeland. Al een jaar later werd de auto verkocht aan een advocatenkantoor in de regio Londen. De historie van de auto is daarna onduidelijk maar in 1990 is hij verkocht aan Edward Garlock uit Pasadena, USA. Garlock bezat hem tot 1999 toen hij werd verkocht aan een fruitteler uit Ingen, Nederland. Tijdens de verscheping van de auto ging deze fruitteler failliet en met de auto werd een schuld vereffend aan een schuldeiser uit Maurik. Deze zette de auto in een schuur en liet hem drie jaar onaangeroerd. Daar werd hij ontdekt door de inzender van deze foto's die de auto in 2003 kocht als aanvulling op zijn verzameling van ruim 250 Rolls-Royce miniaturen. Na een uitgebreide remrevisie en het vervangen van de accu, 2 schokbrekers, verlichting, diverse rubbers en slangen en een grote onderhoudsbeurt is de auto op 14 mei 2003 opnieuw op kenteken gezet. De eigenaar heeft de auto in juni 2005 weer verkocht.De Silver Shadow zoals hij werd aangetroffen in de schuur in Maurik in 2003. De auto had aan de voorzijde een Engels kenteken.
Aan de achterzijde zat nog het kenteken uit de Amerikaanse periode. Uit deze periode moeten ook de side-marker lamps dateren, de reflectoren met verlichting vooraan en achteraan op de zijkanten. In 1968 werd deze zijverlichting nog niet gevoerd.


De Silver Shadow SRH4119 zoals hij eruit zag vanaf mei 2003. TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer