GA TERUG

 

Rolls-Royce Silver Shadow


1967, SRH2958, ZwartDe SRH2958 werd aan de eerste eigenaar overhandigd op 1 oktober 1967. De auto had toen de kleur Garnet (een donkerrode kleur) en was voorzien van alle standaard accessoires. In 2006 werd de auto gekocht door de Nederlandse eigenaar die me deze foto's heeft gestuurd. Hij heeft in de afgelopen jaren veel aan de auto gewijzigd. Zo is hij overgespoten in de kleur zwart. De wieldoppen werden vervangen door lichtmetalen velgen met een wielnaaf van de Rolls-Royce Phantom. De binnenspiegel en de twee buitenspiegels werden vervangen door grotere exemplaren. Er werd een centrale deurvergrendeling aangebracht. Verder werd de auto uitgerust met een custom build center console met daarin een digitale radio/CD/DVD speler met USB/Bluetooth/cardreader/MP3 aansluitingen, vier speakers en twee 7 inch TFT beeldschermen (voorin en achterin), alles bediend met afstandsbedieningen. De ontsteking werd vervangen door een elektronisch exemplaar. Het front werd verfraaid met een badgebar en met Lucas LR8 verstralers. Ook in het interieur werden wat wijzigingen doorgevoerd. Het meest in het oog springt het houtmotief op de stuurkolom. Maar ook de binnenstoffering werd vervangen. Een laatste opvallende wijziging betreft de vervanging van de Flying Lady door een verguld exemplaar.
In 2010 zijn opnieuw diverse wijzigingen doorgevoerd. Zo is de leren bekleding vervangen door Magnolia bekleding, zijn er borduursels aangebracht op de hoofdsteunen en zijn de deurpanelen vervangen door houten panelen. Bovendien is de auto voorzien van een kneeling lady en zijn er andere wieldoppen geplaatst.
De eerste 11 foto's zijn genomen in Rotterdam en Velsen in 2010. De foto's uit 2009 zijn genomen in Rotterdam en Hillegom. De laatste 3 foto's zijn uit 2005, van vr de restauratie.

2010


2009
2005 TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer