GA TERUG

 

Rolls-Royce Silver Shadow Long Wheelbase


1970, LRH8376, Masons BlackDe huidige eigenaar (juni 2009) van deze vroege Silver Shadow Long Wheelbase stuurde me een korte historie toe. De vertaling daarvan is als volgt.
Deze LRH8376 werd nieuw gekocht in Sydney, AustraliŽ en werd afgeleverd door York Motors. Het was een "one owner car" (had slechts ťťn eerdere eigenaar) die in 2007 deel uitmaakte van een nalatenschap. De huidige eigenaar kocht de auto en bracht hem bij zijn Rolls-Royce specialist in Perth, West AustraliŽ. Daar is de auto flink onder handen genomen nadat hij jaren stil had gestaan.
De Long Wheelbase was besteld zonder everflex dak en met een grote achterruit. Hij werd ook besteld met radiaal banden die pas in 1972 standaard werden. Hij verliet de fabriek in april 1970. De originele kleur was Midnight blue maar de eigenaar liet hem in 1985 overspuiten in Masons black. Zijn hele vorige bestaan is de auto bestuurd door een chauffeur die hem reed voor een welgestelde zakenman die in zijn latere leven werd gedecoreerd.
De auto heeft een restauratie van 18 maanden achter de rug en heeft nu een nieuw onderkomen in West AustraliŽ. De wieldoppen zijn van een latere Silver Wraith II.


 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer