GA TERUG

 

Rolls-Royce Silver Shadow Long Wheelbase


1967, LRX1631, Shell grey over Masons black


De Rolls-Royce Silver Shadow Long wheelbase LRX1631 is de allereerste Silver Shadow Long wheelbase die door de fabriek werd gebouwd met separatiescherm. Verder is dit een van de slechts 10 geproduceerde Long wheelbase exemplaren uit 1967.
Deze Long wheelbase werd besteld door de Diplomatic Service Administration Office in London voor de staf van de koningin en werd afgeleverd op 21 augustus 1967. De auto werd naar Duitsland gebracht als de officiŽle auto van de Britse ambassadeur in Bonn en werd in gebruik genomen door de ambassadeurs Sir Frank Roberts, Sir Roger Jackling, Sir Nicholas Henderson, en Sir Oliver Wright. Hij werd in Duitsland regelmatig gebruikt tot september 1975 toen hij naar Wenen werd overgebracht. Daar werd hij ingezet als de officiŽle vlaggen-auto van het hoofd van de Britse onderhandelingsdelegatie voor de wederzijdse reductie van wapens en legereenheden. In 1976 werd hij teruggebracht naar Engeland voor verkoop.
Kort na de vrijgave kwam de auto in Las Vegas terecht waar hij tot in 2012 twee eigenaren heeft gehad. In de laatste jaren van deze periode is hij gerestaureerd. Het oorspronkelijke kleurenschema, Shell grey over Masons black met zwarte lederen bekleding, is daarbij behouden gebleven. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer