GA TERUG

 

Rolls-Royce Silver Shadow Long Wheelbase


1966, LRX1467, ZwartDe Long Wheelbase kwam op de markt in 1969 (LRX6599) maar in 1966/67 werd er een voorserie gemaakt van 10 stuks. Eťn van deze 10 was de LRH2542, een speciale bestelling van HRH Princess Margaret (eveneens in deze foto-galerij).
De eerste LWB was de LRX1467, onderwerp van deze pagina. De laatste was de LRX2718.
Het oorspronkelijke kleurenschema van deze allereerste Silver Shadow Long wheelbase was Shell grey over Black pearl met grijs lederen interieur en met een dieprode bies over de flanken. Oorspronkelijk had de auto geen separatiescherm. Originele accessoires zijn een airconditioning, zonwerende ramen en zijverlichting. De auto werd besteld op 1 juni 1966 door Kirschbaum Autos in Duitsland. Op 2 mei 1967 werd de order gewijzigd en de eerste eigenaar werd Mevr Gladys Mary Lewis Morgan, weduwe van M. Hypolite Worms, van de Banque Worms uit Parijs, Frankrijk.
Het separatiescherm werd ingebouwd toen de auto nog nieuw was en wel door Chapron. Gelijktijdig werden de rugleuningen van de voorstoelen vervangen door een doorlopende rugleuning, werd er een intercom ingebouwd en werden de portieren uitgerust met Yale sloten.
Deze allereerste Long wheelbase stond te koop in Frankrijk in februari 2013. Het kleurenschema was nu zwart met grijs leer. De nieuwe eigenaar heeft hem naar BraziliŽ verscheept voor een volledige restauratie.


 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer