GA TERUG

 

Rolls-Royce Camargue "Hunting car"


1978, JRX31741, Midnight blueDeze bijzondere Rolls-Royce Camargue is in 1978 voor circa 83.122 gekocht door de koning van Marokko. Hij bracht de auto in mei 1980 naar de Zwitserse carrosseriebouwer Franco Sbarro die bekend staat om zijn bizarre ontwerpen. De Camargue werd door Sbarro omgebouwd tot deze unieke (one-off) "Rolls-Royce Camargue Custom Falconry Sporting Vehicle" die geschikt was gemaakt voor de valkenjacht. De bijzondere auto wordt ook soms aangeduid als "Hunting Car of His Royal Highness", kortweg als "Hunting car" of als "Falconry sporting vehicle".
Het kleurenschema is Midnight blue met oranje Connolly leer, bird's eye maple veneer en speciale lichtmetalen velgen.

Voor de jacht zijn speciale voorzieningen getroffen. Aan de achterzijde op de plaats van de kofferbak is een paneel gemaakt dat weg kan draaien om ruimte te bieden aan een verborgen, uitschuifbaar platform waarop de valkenier kan staan. Bovendien kan er achter de achterbank een chromen beugel worden opgeklapt waarop de valken kunnen zitten, gereed voor de jacht. De voorruit kan elektrisch naar voren worden weggeklapt om een volledig vrij uitzicht op de omgeving te waarborgen. Ook de portieren zijn verwijderd en vervangen door stangen die in de carrosserie weggeschoven kunnen worden.

De auto is omgebouwd zonder het chassis of de onderliggende techniek te wijzigen. Alle normale Camargue-lekkernijen zijn in tact gelaten, zoals volautomatische klimaatregeling, elektrische en verwarmbare stoelen, CD-speler, enzovoort.

Aan de auto hing in 1980 na de verbouwing een prijskaartje van circa 385.000 euro, USD 396.000.
In 2004/2005 was de auto in bezit van een inwoner van Monaco.

 


   

    TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer