GA TERUG

 

Bentley T MPW 2-deurs saloon


1968, CBH4006, Exeter blueDeze zeldzame Bentley T Mulliner Park Ward convertible werd eerst besteld als een Rolls-Royce en vr productie gewijzigd in een Bentley door ene Niall D. Hodge. Hij plaatste aanvankelijk een order voor een Silver Shadow convertible bij Macrae & Dick Ltd, wijzigde de order in een Bentley en verhuisde de order naar Grassick.
De uiteindelijke order vermeldde het kleurenschema Ming Blue met zilveren belijning, donker blauwe kap, Champagne leren bekleding, Beige tapijten en hemelbekleding. De auto werd overgespoten in de kleur Exeter blue door de vorige eigenaar.
Extra accessoires zijn: airconditioning, mistlampen, Sundym ruiten rondom, spiegels op de spatborden, veiligheidsgordels voorin, de rails van de voorstoelen 2 inch verder naar achter geplaatst, badge bar voor 3 badges, G.B. plaat.
Verdere specificaties waren (vrij vertaald):
- "Chromen rand rond de onderrand van de kap voor 3/8 inch breed voorzien van koper."
- "De armsteunen op de deuren smaller gemaakt naar de instructies van dhr Hodge aan de koetsbouwers."
- "Speciaal brede voorstoelen, zoveel mogelijk naar het midden geplaatst en voorzien van wegklapbare armsteunen aan de binnenkant van de rugleuningen, het geheel volledig bekleed."
- "De zittingen achterin verlengd met 1 inch en aan de achterzijde 1 inch verlaagd - volledig bekleed en de rugleuning zo zacht mogelijk."
- "Effen rubberen matten voor- en achterin - kleur naar opgave klant."
De auto heeft nu een set precies passende matten met leren afzetting die precies over de tapijten heen liggen. De huidige eigenaar (april 2011) woont in Sydney, Australia.


De vlakke stoelkussens waren een speciale order. Deze speciale stijl van vlakke kussens met rugleuningen in vertikale stroken werd oorspronkelijk ontworpen door H J Mulliner en werd bekend als het "Renillum" ontwerp. De naam is gebaseerd op de naam "Mulliner" die achterwaarts is gespeld. De Renillum stijl zittingen verschenen voor het eerst op vooroorlogse Wraith en Phantom modellen met een H J Mulliner koets, en gelijke stijlen werden spoedig overgenomen door andere koetsbouwers als Park Ward, Hooper en James Young. Deze stijl zittingen kwam ook veel voor op Silver Wraiths en zelfs een aantal Phantoms V.


 TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer