GA TERUG

 

Bentley T


1971, SBH11890, Caribbean blauw over donker blauwMet deze Bentley T SBH11890 uit 1971 reden Jan Jaap Kuiper en Dino ten Have (die elkaar als bestuurder en navigator afwisselden) in 2008 de Tulpenrally voor klassieke auto's. Beelden van de rally staan verderop op deze pagina. Eerst de Bentley T, gefotografeerd in 2012. 


In mei 2008 werd de 55e editie van de Tulpenrally voor klassieke auto's verreden. De Tulpenrally is een tocht van ruim 2500 kilometer die door verschillende landen voert. In 2008 vond de start plaats in Annecy (Frankrijk), waarna de route door de Alpen via Aix-les-Bains naar Zwitserland voerde om vervolgens via Duitsland naar Maastricht te leiden. Hierna volgde het laatste traject naar de traditionele finish in Noordwijk.
Equipe nummer 204 heeft de Bentley speciaal voor deze rally aangeschaft en geprepareerd. Onderweg ontstonden ter hoogte van Maastricht problemen toen de verbinding tussen aandrijfas een wiel stuk ging. De benodigde onderdelen konden per koerier worden gebracht en de aandrijfas kon nog 's avonds op de parkeerplaats worden gerepareerd waardoor de rit naar Noordwijk alsnog kon worden voortgezet.
Voor beelden over deze Tulpenrally: klik hier.Op de volgende foto's is te zien hoe de auto eruit zag vr hij werd geprepareerd voor de rally (oktober 2007). De Bentley T werd voor het eerst op kenteken gezet in oktober 1971 en werd in 1998 ingevoerd in Nederland. Hij had twee eerdere Nederlandse eigenaren.

 TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer