GA TERUG

 

Bentley Corniche 2d saloon


1973, CBB15806, Brewster greenDeze zeer zeldzame linksgestuurde Bentley Corniche 2-deurs saloon in Amerikaanse uitvoering is sinds 2003 het eigendom van iemand uit Keulen in Duitsland. De auto begon zijn zeldzame bestaan in Los Angeles waar hij in de garage van het Beverly Hills hotel stond te wachten op zijn eigenaar die in New York woonde en af en toe over kwam naar LA.
De tweede eigenaar verving de voorstoelen door "bucket seats" om de auto een meer eigentijds interieur te geven. De huidige eigenaar (2008) uit Duitsland is de derde eigenaar. Hij bracht de grille van de auto en de stoelen weer in de originele staat terug.
De auto is oorspronkelijk afgeleverd in de kleur "Deep bronze green" (Valentine 173-27963) met goudkleurige biezen. In de tachtiger jaren is de auto overgespoten in de kleur rood en laat in de negentiger jaren door de tweede eigenaar in de kleur Brewster green.
De eerste eigenaar was "Edwin Herzog, Lettingtown Rd., Long Island, USA". Toen aan het eind van de jaren 70 dhr Herzog naar California verhuisde, mocht eerst zijn zoon in de auto rijden. Die liet de auto overspuiten in rood.
De tweede eigenaar was Ben Dalby of L.A./CA die de auto kocht in 1994. Dhr Dalby wilde de auto een meer eigentijds gezicht geven en liet aluminium velgen monteren, andere stoelen (bucket seats), een nieuwe middenconsole, een derde remlicht, een nieuwe "turbo" grille, elektrische Jaguar spiegels, en nog veel meer.
De derde eigenaar kocht de auto in 2003 en reed hem tot in 2007 op Long Island, New York, voordat hij hem naar Duitsland liet vervoeren.


  De volgende foto's zijn uit 2003 toen de auto te koop werd aangeboden op Ebay. Let op de mesh grille en de bucket seats.

 TOP OF PAGE ↑ 


Marinus Rijkers.   Disclaimer