GA TERUG

 

Bentley Corniche convertible


1984, SCBZD0009ECX07778, Ocean blueDeze auto voert het typeplaatje "Continental" en staat ook bij de RDW als zodanig ingeschreven. Toch is het geen Continental maar een Corniche convertible. De Bentley Continental is geïntroduceerd voor modeljaar 1985 (de letter "F" op de tiende positie van het chassisnummer) en de allereerst Continental is de SCBZD0001FCH09030.
De Corniche op deze pagina heeft de volgende typische Corniche kenmerken:
- Zwarte ipv meegespoten bumpers
- Grille en spiegels niet in de lakkleur (er zijn overigens ook Continentals die met blanke grilles werden besteld)
- Geen chromen lijst op de wielbogen
- De achteruitrijverlichting en mistlampen (de mistlampen aan de voorzijde zijn later aangebracht)
- De stoelen en hoofdsteunen
- De vorm van het dashboard en de meters

Deze auto heeft eigenaren gehad in Zwitserland, Fort Lauderdale (Florida) en Nederland (minstens 2 eigenaren).
De achterzijde heeft het typeplaatje Continental. Dat moet later zijn aangebracht. Meestal heeft een Continental aan de linkerzijde het merkplaatje "Bentley", maar dat is op deze auto niet aanwezig.
Aan de achterzijde valt ook de dubbele gespreide uitlaat op. Dit duidt op het ontbreken van een katalysator, hetgeen wordt bevestigd door de dubbele "0" op de posities 6 en 7 in het chassisnummer.
Met de Continental (en de Corniche II) is een verhoging van de B-stijl geïntroduceerd om de veiligheidsgordel beter bereikbaar te maken. Deze verhoging, die voor modeljaar 1985 in alle cabriolets werd ingebouwd, ontbreekt op deze Corniche.

Het interieur heeft de kleur magnolia en is voorzien van blauwe piping.
Het rechter portier is voorzien van een opbergvak.
Het dashboard heeft nog niet de halvemaanvormige middenconsole die in de Continentals wél werd gemonteerd.Het verhaal van deze drukmeter is de eigenaar niet bekend.
Het linker portier is voorzien van een drankenkabinet. Klanten konden naar keuze één of twee van dit soort kabinets in de portieren bestellen.
De auto had oorspronkelijk de Corniche wieldoppen. De eerste Nederlandse eigenaar heeft ze vervangen door deze Brooklands lichtmetalen velgen. De Continentals zijn uitgevoerd met exemplaren met telkens vijf in plaats van drie spaken in de openingen.


 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer