GA TERUG

 

Bentley Camargue


1985, SCBYJ000XFCH10150, Forest greenDeze Bentley Camargue is een one-off, een auto waarvan maar één exemplaar is gemaakt. De auto is geproduceerd op speciale bestelling van een klant en is op de badges en de grille na gelijk aan de Rolls-Royce Camargue van dat productiejaar. Omdat de normale motorkap van de Rolls-Royce Camargue werd gebruikt, die werd geperst voor de 10 centimeter bredere Rolls-Royce grille, moest er een speciale eenmalige Bentley-grille worden vervaardigd.

De Bentley Camargue hierboven wordt vaak verward met de Camargue hieronder. Deze auto is echter de Delta 1 (D1), de allereerste Camargue die als prototype is gebouwd en die niet van een chassisnummer werd voorzien.
De eerste officiële experimentele Camargue werd aangeduid met de codering D1 (project "Delta"). De D1 werd voltooid in 1972 en werd voorzien van een Bentley-grille. De Bentley-grille viel minder op toen het nog een experimentele auto was en bovendien had men aanvankelijk het plan om een high performance Bentley-versie uit te brengen met een turbo onder de motorkap. Toch werd de Camargue volledig als Rolls-Royce ontworpen en werd de neus gesierd met een 10 centimeter bredere grille dan die van de Silver Shadow. Ruim 10 jaar later, op 21 september 1982 werd de D1 geschrapt met ruim 62.000 mijl op de teller.

 TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer